نقص ایمنی ، تلفات انسانی ، از دست دادن سرمایه ها

| تاریخ ایجاد:1393/4/29 |تعداد بازدید: 882

به راستی صنعت ساختمان را می توان یکی از مشاغل پر خطر برای کارگرانی دانست که مهارت کافی در این فعالیت حرفه ای را ندارند  و همین عدم مهارت کافی و نبود ساز و کار نظارتی موثر و عدم تمکین به قوانین و مقررات ملی ساختمان حوادث ناخوشایندی را در پی داشته باشد.

 به گزارش روابط عمومی شورای مرکزی ، مهندس اکبر ترکان رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان با بیان این مطلب می افزاید : " به دلیل تفکر حاکم بر سازندگان ساختمان و تسامح و تساهل دولتمردان و قانون گزاران ، صنعت ساختمان در بخش خصوصی هنوز جولانگاه سرمایه گذاری و اجرای اشخاص حقیقی و حقوقی غیر متخصص و بیگانه با دانش فنی ساخت و ساز است که موجب شده تا بدون در نظر گرفتن مقررات ایمنی در کار ،  مشاوره مهندسان و تقاضای مسؤولان مبنی بر رعایت نکات ایمنی، افراد دست به ساخت و ساز ، تخریب و نوسازی بنایی جدید در گوشه و کنار شهرها زده  و نتیجه آن می شود که حادثه ، هر از گاهی عده ای را  طعمه ای خود می کند . "

آمار فوق متکی به اطلاعات ثبت شده پزشکی قانونی است چه بسا علاوه بر آن آمار دیگر هم باشد که به دلیل نبودن حمایت اجتماعی مؤثر از کارگران ساختمانی و نداشتن صدای رسای اجتماعی آنان در آمار رسمی ثبت نشده باشد . وی با تکیه بر آمار موجود اینگونه اظهار می دارد : " متاسفانه  این مسئله در سال های گذشته در جامعه موج های منفی را نسبت به جامعه مهندسان بوجود آورده که ناشی از عدم توجه به مسائل ذکر شده و افزایش آمار حوادث ساختمانی و تلفات و صدمات جانی در بین کارگران و حتی بهره برداران شده است. با نگاه به روند ده سال گذشته و با گذشت دو دهه از اجرای قانون نظام مهندسی ساختمان ، نه تنها از میزان این تلفات کاسته نشده بلکه افزایش بیش از سه برابری را نشان می دهد. این مسئله به اندازه ای رواج یافته که روزانه می توان حوادث اینچنینی را در گزارشات سازمان پزشکی قانونی و سازمان آتش نشانی دید و بر آن تاسف خورد. "

به اعتقاد رییس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان اگر نگاه صحیحی به پروسه تولید ساختمان وجود داشته باشد ، به تنهایی مقررات ملی ساختمان برای جلوگیری از بروز چنین رخدادهایی کافی است و کلیه دست اندرکاران خصوصاً سازمان های نظام مهندسی در سراسر کشور می بایست برای اجرای مبحث دوازدهم قوانین و مقررات ملی ساختمان جدیت بیشتری به خرج دهند.

وی در تشریح نحوه مدیریت ایمنی در صنعت ساختمان اینگونه می گوید : " از آنجا که نگاه تخصصی به روند تولید یک ساختمان از سازمان نظام مهندسی است و مهندسان عضو این سازمان بر اساس قانون ، وظیفه نظارت و اجرای این پروسه را به عهده دارند از این رو توجه سه مولفه مدیریت خطر ، پیشگیری از خطر و کنترل آن  از سوی جامعه مهندسان و مدیریت انها در سازمان های نظام مهندسی اجتناب ناپذیر بوده و تنها با تمکین به قوانین و مقررات ملی ساختمان امکان پذیر است. "

وی در پایان می افزاید : " همانگونه که یک مهندس در حوزه نظارت و اجرای یک پروژه ساختمانی  مسئولیتی سنگین دارد، در مورد ایمنی و بهداشت محیط کار نیز چنین وضعیتی صادق است . ساختمان از دست رفته ممکن است از طریق اجرای دوباره فرایند ساخت و ساز مجددا بدست آید. اما هیچ راهی برای جبران تلفات انسانی که در نتیجه بروز این چنین حوادثی حاصل می شود، وجود ندارد. از این رو  برنامه ریزی ایمنی در کارگاه های ساختمانی ، سازماندهی ایمنی و استفاده از ابزار ایمنی کارگاهی بر اساس تکنولوژی روز و نظارت دقیق و مستمر بر فعالیت های کارگران ماهر و آموزش دیده  و کنترل عملکرد ها و نتایج حاصله از روند اجرای مبحث دوازدهم قوانین و مقررات ملی ساختمان نخستین گام در کاهش دادن تلفات انسانی و به هدر رفتن سرمایه های ملی است. "



نظرات ارسال شده

ارسال نظرات

ارسال نظر

باز خوانی

کد داخل تصویر را وارد کنید

ساختمان نظام مهندسی ساختمان رفسنجان