آسانسورهایی که آسان نمی روند

| تاریخ ایجاد:1393/4/14 |تعداد بازدید: 1293

به گزارش روابط عمومی شورای مرکزی و به نقل از ایرنا ، با وجود اینکه ضوابط و الزامات قانونی برای نصب و بهره برداری از آسانسور پیش بینی شده ولی بروز تخلفات شایعی در این بخش از جمله استفاده از قطعات بی کیفیت ، غیر استاندارد بودن اتاقک و کابین و همخوانی نداشتن نقشه سازه با نوع آسانسور، استفاده کنندگان از این تکنولوژی را با مشکلاتی روبرو کرده است.

محمد علی استقامتی افزود:  ابعاد و ظرفیت آسانسورها نیز متفاوت بوده و تاکید بر این است که زمان طراحی و نصب باید درب ورودی به اندازه ای باشد که یک معلول با ویلچر بتواند به راحتی وارد آسانسور شود اما برخی مواقع نقشه ساختمان به نحوی طراحی می شود که نمی توان درب آسانسور را به گونه ای در نظر گرفت که افراد ویلچرنشین نیز به راحتی بتوانند وارد آسانسور شوند که این امر از ناآگاهی افراد نشات می گیرد.

این کارشناس اداره کل استاندارد معتقد است : تاسیسات مجاور چاه آسانسور نیز غیر اصولی است و سیم های غیر مرتبط با آسانسور در آن قرار دارد که این امر نیازمند اصلاح است.

استقامتی در ارتباط با سر و صدای ناشی از بالا و پایین رفتن آسانسور که گلایه ساکنان مجتمعهای مسکونی را نیز به همراه داشته است می گوید: غیر استاندارد بودن ضخامت دیواره چاه و استفاده نکردن از عایق های صوتی به علت بالا بودن هزینه نصب آن از عمده علل بروز سر و صدا است . انبوه سازان و پیمانکاران بخش مسکن همواره سود خود را در ساخت مجتمع های مسکونی لحاظ کرده و برخی مواقع از لوازم بی کیفیت استفاده می کنند یا در زمینه آسانسور فضای کمتری در نظر می گیرند چون بیشتر شدن فضای آسانسور به همراه تجهیزات جانبی باعث کوچکتر شدن واحدهای مسکونی و پایین آمدن قیمت آپارتمان می شود. همچنین استفاده از درب لولایی به جای درب تلسکوپی به علت ارزان بودن رایج شده است در حالیکه درب لولایی موجب گرفتن فضای پاگرد آپارتمان می شود.

استقامتی تاکید کرد: نقشه واحد مسکونی توسط نظام مهندسی طراحی و از سوی شهرداری تایید می شود بر همین اساس انتظار می رود کارشناسان نظام مهندسی کیفیت ساخت و ساز را نیز در زمان نظارت در نظر بگیرند.

وی اظهار داشت: اغلب ساکنان ساختمان های قدیمی که به تازگی اقدام به نصب آسانسور می کنند چون نیازی به دریافت پایان کار ندارند از افراد بی تجربه و فاقد مجوز برای نصب و راه اندازی آسانسور استفاده می کنند. شهرداری ها از سال 90 ملزم شدند در صورت دریافت تاییدیه ایمنی آسانسور برای واحد مسکونی پایان کار صادر کنند که تایید ایمنی نیز بعد از چندین مرحله بازبینی و در صورت منطبق بودن با ضوابط پیش بینی شده از سوی استاندارد صادر می شود.

این مسوول صنایع فلزی استاندارد همدان تصریح کرد: بیشتر فعالان در صنف نصب آسانسور مدرک مرتبط با این حرفه را ندارند و به صورت تجربی کار را یاد گرفته و خدمات رسانی می کنند.

وی گفت: برخی از انبوه سازان بعد از دریافت تایید استاندارد اقدام به برداشتن باطری برق اضطراری کرده و آن را به فروش می رسانند و متقاضی مسکن نیز از روی ناآگاهی یا کاربردی نبودن باطری در شرایط عادی از کنار این موضوع براحتی می گذرد.

وی تصریح کرد: بیشتر فعالان در صنف آسانسور در هنگام انعقاد قرارداد تنها منافع خود را در نظر گرفته و هیچگونه حق و حقوقی برای مصرف کننده در نظر نمی گیرند بنابراین انتظار می رود بهره برداران به دقت قرارداد را مطالعه کرده و حتی جزئیات قطعاتی که قرار است در هنگام طراحی آسانسور استفاده شود را در قرارداد قید نمایند.در حال حاضر  15 شرکت در همدان دارای پروانه استاندارد هستند و به منظور شناسایی واحدهای دارای پروانه ، اسامی آنها به همراه آدرس محل فعالیت در سایت سازمان استاندارد ثبت شده است.

وی نیز تاکید کرد: نصب آسانسور تنها باید از طریق شرکت های دارای پروانه طراحی و مونتاژ آسانسور صورت گیرد در غیر اینصورت پایان کار به بهره برداران ارایه نمی شود.

فرهاد تیموری افزود: نیروهای فعال در شرکت های فاقد پروانه طراحی و مونتاژ آسانسور دارای تجربه و تخصص در این زمینه نبوده و برای بهره برداران مشکلاتی را به همراه داشته اند.

وی اضافه کرد: با توجه به افزایش تقاضا برای نصب آسانسور در واحدهای در حال احداث برخی افراد سودجو با اجاره یک مغازه یا واحد و ثبت شرکت بدون داشتن مجوز اقدام به نصب آسانسور می کنند.

مدیرکل استاندارد همدان بیان کرد: در صورت بروز مشکل برای آسانسور چون بیشتر این افراد اقدام به جابجایی محل کار یا تغییر نام محل فعالیت خود می کنند پیگیری بهره برداران بی نتیجه باقی می ماند.

وی با توصیه به شهروندان برای عقد قرارداد با شرکت های مجاز نصب آسانسور هشدار داد: در صورت نصب آسانسور از سوی شرکت های فاقد پروانه طراحی و مونتاژ آسانسور، اداره کل استاندارد برای بهره برداران تاییدیه گواهی ایمنی و کیفیت آسانسور صادر نمی کند.

تیموری گفت: شمار زیادی از بهره برداران به علت انعقاد قرار داد با شرکت های فاقد پروانه هم اکنون که خواستار دریافت پایان کار هستند در زمینه صدور تاییدیه گواهی ایمنی و کیفیت آسانسور با مشکل مواجه شدند
.



نظرات ارسال شده

ارسال نظرات

ارسال نظر

باز خوانی

کد داخل تصویر را وارد کنید

ساختمان نظام مهندسی ساختمان رفسنجان